Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Zdrava alternativa

Sol koja jača organizam

Često čujemo da sol je štetna za zdravlje i treba je konzumirati u ograničenim količinama. Ali postoji vrsta koja je itekako korisna za zdravlje. Himalajska sol pravi je izvor mikroelemenata i minerala neophodnih našem organizmu. 

Sol je bitna namirnica naše prehrane jer sudjeluje u brojnim fiziološkim procesima koji se odvijaju u organizmu. Sve tekućine u organizmu sadrže sol, živčani i mišićni sustavi također ne bi mogli funkcionirati bez soli koju naš organizam ne može sam proizvesti i stoga je neophodno da ju redovito unosimo prehranom, ali ne bilo koju nego onu koja neće poremetiti kemijske procese u organizmu.

Himalajska sol spada u skupinu kamenih soli i dolazi iz podnožja Himalaja, a ručni način mljevenja, pranja i sušenja ove soli čuva njenu kristalnu strukturu koja je savršena za organizam jer dozvoljava apsorpciju svih vrijednih minerala i potrebnih elemenata.

Prepoznatljiva ružičasta boja himalajske soli znak je da je bogata različitim mineralima i  njezina redovita konzumacija, osim nadomještanja minerala u organizmu, regulira razinu vode i eliminira višak kiseline iz stanica, smanjuje simptome alergija i čisti dišni sustav, regulira probavu i umanjuje začepljenje sinusa, poboljšava apsorpciju hrane, uravnotežuje razinu šećera u krvi, regulira krvni tlak i pomaže normalizirati san.

Himalajska sol sadrži više od 80 minerala i mikroelemenata koji su nam potrebni za oporavak od napornog i stresnog dana, a u kombinaciji s medom povećava razinu serotonina koji u organizmu opada zbog emocionalnih stresova. Konzumacijom soli i meda u omjeru 1 : 5 prije spavanja na prirodan način pomažete smanjiti napetost organizma i poboljšati kvalitetu spavanja.

Osim u prehrani, himalajska sol se koristi i u SPA tretmanima i za inhaliranje, za ioniziranje i čišćenje zraka, ali i umanjuje utjecaj elektromagnetskog zračenja pa je svijećnjake od himalajske ružičaste soli preporučljivo držati u blizini televizora, kompjutora ili laptopa.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...