Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Vodič kroz začine

Tajni sastojak primamljivih jela

Iskusan kuhar može vam detaljno opisati pripremu svojeg jela, ali ako zaboravi samo jedan mali detalj – začine, vaše jelo nikad neće biti isto kao i njegovo. Začini čine skoro 90 % arome i okusa pripremljenog jela. 

Kako bi vaša jela tijekom pripreme postala izvrsna trebate pravilno koristiti začine. Jedna od najvećih grešaka začinjavanja događa se kada se začini miješaju s namirnicama kojima ne odgovaraju jačinom i aromom. Stoga slijedite pravila i osigurajte si uspjeh.

Meso – govedini, svinjetini i teletini odgovaraju crveni i crni papar u zrnu, bosiljak, mažuran, timijan, kurkuma, đumbir, klinčić, kim, origano, kurkuma i lovor.

Perad će izvrsno ispasti uz dodavanje ružmarina, kadulje, timijana, bosiljka, mješavine curryja i crnog papra.

Divljač pripremite uz dodavanje bosiljka, slatke ili ljute crvene paprike, kadulje, timijana i bosiljka.

Ribu je najbolje začiniti bijelim paprom, korijandrom, klinčićem, senfom, majčinom dušicom, metvicom, lovorom, đumbirom i kimom.

Krumpir od začina traži kurkumu, češnjak i korijander. A mahunarke obogatite aromom kumina, đumbira, metvice, korijandra i papra.

Slatki deserti i kolači još su slasniji ako osnovnim sastojcima dodate barem jedan od ovih dodataka: vaniliju, kardamom, narančinu ili limunovu koricu, anis, muškatni oraščić, sezam, mak ili cimet.

Ako volite piti vruće aromatično mlijeko, probajte ga začiniti cimetom, kardamomom ili šafranom. Za profinjenu aromu, u kavu možete staviti malo klinčića, đumbira, muškatnog oraščića, kardamoma ili cimeta.  

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...