Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lifestyle

Bitan detalj

Volite kuhati? Dodajte vino!

Vino ima čaroban učinak na pripremljenu hranu. Čini ju još boljom i ukusnijom. 

Dodavanje vina tijekom kuhanja pojačat će kvalitetu umaka, meso će učiniti mekšim, a desertima će pokloniti neponovljivu aromu. Kako biste pravilno koristili odgovarajuće vino slijedite pravilo – najbolji izbor za kuhanje je upravo ono vino koje ćete poslužiti uz jelo. Nemojte kupovati posebna vina jer ona često sadrže različite soli i neće dodati vašem jelu željenu zanimljivu notu.

Prateći preporuke slavnih kuhara možemo najbolje odrediti kakvim namirnicama koja vina najviše odgovaraju. Crna vina dobro se kombiniraju s mesom. Ona naglašavaju njegov okus i obogaćuju ga laganom trpkom nijansom. Meso prije pečenja možete marinirati u crnom vinu, a kasnije vinsku marinadu iskoristite za pripremu umaka.

Bijela vina obogaćuju jela pikantnom kiselkastom notom. Čak i za vrijeme termičke obrade, njihova osobina neće se promijeniti. Za lakša jela birajte isto tako laganija suha vina. Kombinirajte bijela vina sa salatama, povrtnim jelima, morskim plodovima, ribom i umacima na bazi limuna. Ako želite dobiti jače izraženiju aromu i okus, birajte vina koja isto tako imaju izraženija svojstva.

Punijeg okusa i mirisa su desertna vina i zato su ona izvrstan izbor za različite deserte i kolače. Njihov izraženi slatkasti okus nadopunjava prirodnu aromu biskvita i kreme.

Lifestyle

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...