Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Riblje delicije

Delikatna namirnica koja voli posebnu pažnju

Riba je svakako zdrava, korisna, ali i zahtjevna namirnica. Njezinu pravilnu pripremu prati cijeli niz sitnih trikova i kulinarskih tajni. 

Zbog sitnih kostiju, ali i specifičnog mirisa tijekom pripreme, riba ne spada u namirnice omiljene svima. Kako bi poboljšali svoja riblja jela i izbjegli neugodne situacije tijekom kuhanja, isprobajte neke od ovih trikova:

  1. za bolju aromu, u riblju juhu pred kraj kuhanja dodajte nekoliko kapi soka od limuna;
  2. okus ribljih polpeta podignut će sitno sjeckani i propasirani luk dodan u mljeveno riblje meso;
  3. kako bi uklonili snažan riblji miris tijekom prženja, u ulje stavite jedan oguljeni i na kocke narezani krumpir;
  4. u lonac u kojem se kuha riba možete dodati malo mlijeka, što jelu daje nježniji i delikatniji okus;
  5. riba pržena na tavi bit će posebno ukusna ako ju prije pečenja nakratko ostavite u mlijeku, panirate brašnom i pržite u vrućem ulju;
  6. dok sklisku ribu čistite od ljuski, umočite prste u sol i riba vam neće iskliznuti iz ruku;
  7. riba se tijekom pečenja neće zalijepiti za tavu ako u masnoću na kojoj ju pečete stavite malo soli;
  8. riblji miris s daske za rezanje, pribora za jelo ili lonaca možete ukloniti ako ih obrišite s limunovim sokom ili octom i vodom;
  9. ribu je bolje odmrzavati na sobnoj temperaturi jer riba uronjena u hladnu ili toplu vodu drastično gubi hranjive tvari, ali i povećava težinu od čega se vlakna ribljeg mesa odvajaju.

 

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...