Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Male kulinarske tajne

Tajne kuhara

Sve za najsočnije pljeskavice

Ako često koristite mljeveno meso jer volite pripremati pljeskavice ili ćevape koje vaši ukućani i prijatelji rado jedu, otkrijte tajnu savršeno sočnih pljeskavica…

Najsočnije mljeveno meso dobit ćete ako koristite više vrsta mesa: svinjetinu, junetinu i janjetinu. Za još bolji okus pljeskavica meso dobro izmiješajte i istucite jer će ga ovaj postupak zasititi kisikom. Mlijeko kao dodatak smjesi mljevenoga mesa bolje je izbjegavati jer će na kraju samo pokvariti okus i izgled jela. No, neće smetati ako u smjesu dodate i malo tople vode, ali samo onoliko koliko meso može upiti. Jaja nisu obavezni dio dobre smjese za pljeskavice jer mogu pljeskavice učiniti žilavima. No ako želite dodati jaje u smjesu, onda koristite samo žumanjak. Dodatnu sočnost pljeskavica postići ćete ako u smjesu dodate naribani krumpir, mrkvu ili nasitno narezani luk. 

Male kulinarske tajne

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...