Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Parfe kocke s malinama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Za biskvit pjenasto miksajte jaja i oba šećera 10 minuta. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, prstohvat soli, ribanu koricu limuna, ulje, miksajte postupno dodajući mlijeko.
  2. Pleh namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama, izlijte tijesto i ispecite tanki biskvit na 180 °C oko 20 minuta. Pustite da se hladi, pripremite kremu.
  3. Želatinu namočite u hladnoj vodi. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari. Kada se krema malo zgusne, maknite s vatre, dodajte ocijeđene listove želatine, miješajte da se želatina otopi i krema hladi. Oprane i očišćene maline (dio ostavite za ukrašavanje) usitnite štapnim mikserom i dodajte u kremu. Istucite vrhnje za šlag i umiješajte laganim pokretima u ohlađenu kremu.
  4. Premažite biskvit kremom, poravnajte i odložite u hladnjak da se krema stegne. Preostale maline prepolovite, poslažite po kremi, prelijte preljevom koji ste napravili prema uputi na pakiranju. Odložite u hladnjak na 2 sata. Narežite kocke i poslužite.

Savjet: Usitnjene maline, prije dodavanju u kremu, protisnite kroz sitno cjedilo da odstranite koštice.​

Sastojci

Za 4 osobe

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 25 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • ribana korica limuna ili naranče
  • maslac, krušne mrvice

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g malina
  • 5 listova želatine
  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 2 preljeva za torte
  • 250 g malina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Bio vanilin šećer Natur*pur, 17g

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Maline

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...