Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Parfe torta sa želeom od naranče i smokve

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Zamijesite tijesto od brašna, mljevenih badema, maslaca, 70 g šećera, 1 vanilin šećera, jajeta,  ½ praška za pecivo i ribane korice naranče (0,5 g). Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije, prebacite u okrugli, namazan kalup promjera 26 – 28 cm, izbodite vilicom, pecite na 180 °C oko 20 minuta.
  2. Dok se tijesto peče napravite žele. Namočite 4 lista želatine u hladnu vodu. Naranče ogulite zajedno s bijelom kožicom, filetirajte oštrim nožem, sačuvajte sok koji se cijedi. Smokve ogulite i narežite na kockice. Svijetlo karamelizirajte 100 g šećera, dodajte smokve, zalijte sokom od naranče, miješajte da se karamel otopi, dodajte filee naranče, prokuhajte 2 – 3 minute, blendajte, dodajte ocijeđene listove želatine, miješajte da se želatina otopi i žele hladi.
  3. Obložite okrugli kalup promjera 24 cm prozirnom folijom, ulijte žele, pokrijte komadom prozirne folije, odložite u hladnjak da se stegne. Za parfe namočite 5 listova želatine u hladnu vodu. Pjenasto tucite na pari žumanjke, 120 g šećera, 2 vanilin šećera i mlijeko. Kad krema dosegne 82 °C maknite s vatre, dodajte ocijeđene listove želatine, miješajte da se želatina otopi i krema hladi. Istucite vrhnje za šlag.
  4. U ohlađenu kremu umiješajte krem sir. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu umiješajte šlag. Stavite u kalup za tortu ohlađeno tijesto, premažite slojem kreme, odložite u hladnjak da se stegne.
  5. Kad se krema stegnula u sredinu stavite žele, dodajte preostalu kremu, poravnajte i odložite u hladnjak. Kad se torta stegnula, maknite kalup i dekorirajte svježim ružmarinom.​

Savjet: Za slaganje torte možete koristiti odvojivi rub kalupa za tortu ili rastezljivi obruč za tortu.​​

Sastojci

Za 12 osoba
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g mljevenih oguljenih badema (bijelih, bez kožice)
  • 140 g maslaca
  • 290 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 1 jaje
  • ½ praška za pecivo
  • 800 g naranče
  • 300 g svježih smokava
  • 9 listova želatine
  • 6 žumanjaka
  • 300 ml mlijeka
  • 300 g krem sira
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 – 3 grančice svježeg ružmarina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Sirni namaz Natur*pur, 150g

Vanilin šećer S-BUDGET, 10g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...