Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Torta s bobičastim voćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Za biskvit, pjenasto miksajte jaja i oba šećera 10 minuta, dodajte ulje i nastavite miksati, naizmjence dodajte brašno pomiješano s kakaom i mlijeko.
  2. Kalup za tortu namažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, izlijte tanki biskvit i pecite na 180 °C oko 20 minuta.
  3. Pustite da se biskvit hladi, pripremite kremu.
  4. Namočite želatinu u hladnoj vodi.
  5. Žumanjke, mlijeko i oba šećera tucite na pari.
  6. U zagrijanu kremu dodajte ocijeđenu želatinu.
  7. Maknite s vatre, miješajte da se želatina rastopi.
  8. Razradite krem sir i zajedno s tučenim šlagom lagano umiješajte u prohlađenu kremu.
  9. Stavite ohlađeni biskvit u kalup i dodajte kremu, poravnajte i stavite u hladnjak da se stegne.
  10. Kad se krema stisne, rasporedite voće.
  11. Preljev za torte napravite prema uputi na vrećici i prelijte voće.
  12. Tortu stavite u hladnjak do posluživanja.

Vrijeme pripreme:

50 minuta + hlađenje

Savjet:

Za intenzivniju aromu vanilije, koristite pola sastrugane mahune vanilije za biskvit, a pola za kremu. 

Sastojci

Za 8 osoba

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml ulja
  • 125 g brašna
  • 20 g kakaa u prahu
  • 50 ml mlijeka
  • maslac
  • krušne mrvice za kalup

Krema:

  • 3 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 300 g krem sira
  • 300 g vrhnja za šlag
  • 4 lista želatine
  • 200 g šumskog voća
  • 1 crveni preljev za torte

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Jaja S-BUDGET, A klasa, M razred

Kakao SPAR, 125g

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Smrznuto šumsko voće SPAR, 250g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Trajno miljeko SPAR, 2.8 m.m., 1L

Vanilin šećer S-BUDGET, 10g

Vrhnje za šlag SPAR, 36%, 250ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...