Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Uskrsna pinca

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Najbitnije je da znate da svi sastojci za izradu Uskrsne pince trebaju biti sobne temperature. Uzmite mlijeko i lagano ga zagrijte. Razmutite u mlijeku svježi kvasac pa mu dodajte 1/2 žličice šećera kako bi se kvasac lakše počeo dizati. Dok se kvasac diže vi prosijte brašno pa mu dodajte pola žličice soli. Uzmite zasebnu zdjelu pa u njoj izmiksajte jaja sa šećerom uz dodatak vanilin šećera, korice naranče i limuna i ruma. Na kraju dodajte maslac koji je rastopljen  na sobnoj temperaturi.         
  2. Kad se kvasac aktivirao dodajte ga brašnu uz dodatak smjese jaja. Umjesite glatko tijesto koje stavite na toplo da se diže dok ne udvostruči svoj volumen. Za to će mu trebati nekoliko sati. Potom još jednom premijesite tijesto uz dodavanje grožđica i ostalog kandiranog voća po želji. Nakon toga ostavi tijesto da se diže još 20 minuta. Od tijesta napravite 2 kugle pa ih stavite na papir za pečenje u lim za pečenje i prekrij čistom krpom. Pustite da se pinca diže još 20 minuta.
  3. Na vrhu pince škarama ili oštrim nožem napravite 3 utora. Premažite ih razmućenim jajem i pospite krupnim šećerom pa stavite peći 15 minuta u zagrijanu pećnicu na 150°C. Nakon toga snizite temperaturu pećnice na 130°C pa pecite još 10 minuta. Na kraju snizite temperaturu na 100°C pa pecite pincu još 20 minuta. Nakon toga pincu izvadite iz pećnice, ohladite i poslužite ukućanima. Pincu možete napraviti i dan ranije kako bi bila spremna za Uskršnji doručak. Dobar tek i sretan Uskrs uz ovaj tradicionalni blagdanski kolač.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1/2kg glatkog brašna
  • 25g svježeg kvasca
  • 250ml mlijeka
  • 100g maslaca
  • 2 jaja
  • 3 žumanjka
  • 130g šećera
  • kora 1 nešpricane naranče i limuna
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica ruma
  • grožđice i kandirano voće po želji

Za premaz

  • 1 jaje
  • malo šećera za posipanje

Vino Prodan Muškat žuti


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Vanilin šećer S-BUDGET, 10g

DESPAR PREMIUM Brašno tip 0, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...