Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

File bijele ribe s rižom, bobom i šampinjonima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Stavite kuhati rižu u posoljenu vodu i u zadnje 3 – 4 minute kuhanja dodajte bob i zajedno kuhajte do kraja.
  2. Šampinjone narežite na četvrtine i popržite na maslacu, maknite s vatre, začinite solju i dodajte u ocijeđenu rižu i bob. Filee bijele ribe posolite i pecite 3 minute na pola količine maslinovog ulja sa svake strane. Peršin sitno nasjeckajte i pospite po riži, gljivama i bobu.
  3. U tanjur stavite rižu, gljive i bob, položite 2 filea ribe, pokapajte preostalim maslinovim uljem, pospite crnim sezamom i poslužite.

Savjet: Koristite filete orade, brancina ili oslića.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 700 g filea bijele ribe
  • 300 g boba
  • 300 g šampinjona
  • 200 g riže
  • 20 g crnog sezama
  • sol
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 1 – 2 grančice svježeg peršina

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Brancin

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Orada

Oslić bez glave S-BUDGET, 1kg

Peršin

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...