Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Fileti romba s kaparima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Romba operite i očistite pa ga filetirajte pazeći da odstranite sve kosti. Filete romba dobro premažite marinadom od limunova soka i maslinova ulja pa ostavite u hladnjaku sat vremena da se marinira. Vi za to vrijeme možete pripremiti prilog po želji. Nakon sat vremena izvadite filete romba iz hladnjaka pa ih dobro posušite papirnatim ubrusom. Nakon toga ih sa strane kože uvaljajte u oštro brašno.
  2. Na ugrijanoj tavi u koju ste dodali maslinovo ulje pržite filete romba nekoliko minuta na strani na kojoj je kožica. Zatim filet okrenite i pecite ga još pola minute na drugoj strani. Izvadite filete romba i držite na toplom dok ne pripremite ostale sastojke.
  3. Na maslinovu ulju vrlo kratko popržite kapare i nasjeckani češnjak te narezane cherry rajčice. Posolite i popaprite po želji, dodajte nasjeckani peršin pa podlijte bijelim vinom. Pojačajte malo vatru da alkohol ispari pa sve još jednom lagano promiješajte ili protresite.
  4. Na zagrijani tanjur prvo stavite podlogu od kapara i cherry rajčica pa na nju stavite pečeni filet romba okrenut s kožicom prema gore. Uz ovo jelo će vam odlično pasati čaša rashlađenog bijelog vina poput Malvazije. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600g fileta romba 
  • 1 limun
  • 100g oštrog brašna 
  • 3 režnja češnjaka 
  • 50g kapara
  • 100g cherry rajčica
  • 30g svježeg peršina
  • 1dcl suhog bijelog vina
  • nekoliko žlica maslinova ulja
  • sol I svježe mljeveni papar

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Bio limun Natur*pur

Kapari DESPAR

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Romb

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...