Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Gratinirani složenac od ribe i povrća

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Prije svega pripremimo umak bešamel tako što u ugrijanu tavu stavimo pročišćeni maslac, dodamo glatko brašno i pržimo, miješajući pjenjačom, do blago žute boje. Zatim, uz stalno miješanje, postupno ulijevamo mlijeko, pazeći da ne ostanu grudice. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, i kada dobijemo umak bez grudica, ugasimo vatru, začinimo solju, bijelim paprom, mrvljenim korijanderom, promiješamo i stavimo na stranu. 
  2. U tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, češnjak narezan na listiće, posolimo i kratko pržimo. Čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo očišćen kelj narezan na manje listove, očišćenu korabu narezanu na manje ploške, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. Zatim povrće posolimo, ulijemo 2 žličice limunovog soka, promiješamo i ugasimo vatru. Preko povrća prelijemo umak bešamel, izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. Zatim u povrće umetnemo medaljone od oslića, začinimo ih solju i bijelim paprom, između njih oblikujemo nekoliko hrpica naribanog sira gaude i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.

 

>>> Ostali recepti iz emisije 321kuhaj!

Sastojci

Za 0 osoba
  • Oslić/Škarpina 0,250kg
  • Koraba 0,100kg
  • Luk 0,080kg
  • Bijelo vino 0,100L
  • Brasno 1kg
  • Vrhnje za kuhanje 0,050L
  • Limun 0,080kg
  • Kelj 0,200kg
  • Sir gouda 0,060kg
  • Češnjak 0,050kg
  • Maslac 0,020kg
  • Mlijeko 0,130L
  • Maslinovo ulje 0,100L
  • Sol/papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Kelj

Oslić bez glave S-BUDGET, 1kg

Sir Gouda SPAR, 250g

Škarpina

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...