Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Indijski svinjski gulaš s rižom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Svinjsku plećku dobro očistite od masnoće pa je narežite na kockice. Očistite crveni luk pa ga tanko narežite. Češnjak narežite na sitno. Ogulite korjen đumbira veličine palca pa ga tanko narežite. Svježi čili očistite od sjemenki pa ga sitno narežite. Nasjeckajte listove svježeg peršina. Pomiješajte nasječeno meso sa curry pastom i pustite da se kratko marinira. Kada ste pripremili sve namirnice možete krenuti u pripremu indijskog gulaša “vindaloo” koji je izvorno bio portugalsko jelo ali su ga indijci malo modificirali.      
  2. Uzmite veću posudu s poklopcem pa je dobro zagrijte. Ulijte suncokretovo ulje pa prepržite crveni luk, češnjak, nasjeckani čili, peršin i nasjeckani đumbir. Pirjajte sve desetak minuta dok sve ne omekša i lagano požuti. Dodajte nasjeckanu svinjetinu i curry pastu pa sve lagano promješajte da se namirnice dobro oblože curry pastom. Posolite i popaprite po želji.        
  3. Dodajte cherry rajčice iz konzerve, žlicu šećera i balzamični ocat. Sve još jednom promješajte pa dodajte 300ml vode ili pilećeg temeljca. Zakuhajte pa smanjite plamen. Poklopite gulaš i kuhajte ga 45-50 minuta na laganoj vatri. Dodajte još vode po potrebi i pazite da vam se ne zaljepi za dno.
  4. Dok se gulaš kuha vi pripremite rižu. Basmati rižu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Sa strane naribajte malo đumbira i limunove korice. Zagrijte veću tavu pa dodajte maslinovo ulje i malo maslaca. Kad se masnoća zagrijala dodajte naribani đumbir, limunovu koricu i žličicu kurkume. Prelijte sve limunovim sokom pa dodajte sol i papar. U pripremljenu pastu dodajte ocijeđenu basmati rižu i sve lagano promiješajte. Poslužite rižu uz pripremljeni gulaš s dodatkom žlice čvrstog jogurta i posuto s nasjeckanim peršinom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600g svinjske plećke
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 svježa čili papričica
  • šaka nasjeckanog svježeg peršina
  • komad đumbira
  • 50g maslaca
  • 4 žlice aceta balsamica
  • 150g indijske curry paste
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 200g cherry rajčica iz konzerve
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 400g basmati riže
  • 1 limun
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žlica čvrstog jogurta
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Antunović Zeleni Silvanac


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

SPAR PREMIUM Maslac, 82% m.m., 250g

SPAR PREMIUM Rajčica Datterini, 400g

SPAR PREMIUM Riža Basmati, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...