Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesne okruglice u bijelom umaku

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Tost ili kruh narežite na kocke i zalijte vrućim mlijekom. Na pola maslinovog ulja popržite sitno nasjeckan luk.
  2. Mljevenom mesu dodajte ohlađeni luk, protisnuti češnjak, ocijeđeni kruh i jaje, začinite solju, paprom, mažuranom i timijanom, dobro izmiješajte. Oblikujte okruglice veličine marelice, slažite u posudu za pečenje, poškropite preostalim uljem, pecite 20 minuta na 200 °C.
  3. U međuvremenu svijetlo popržite brašno na maslacu, zalijte polako mlijekom stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite solju i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
  4. Zalijte vrhnjem za kuhanje, prokuhajte, maknite s vatre i umiješajte ribani parmezan.
  5. Dobivenim umakom prelijte okruglice i vratite u pećnicu još 2-3 minute. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Kako bi se bolje sjedinilo s ostalim sastojcima umaka, vrhnje za kuhanje nemojte dodavati odmah iz hladnjaka, nego ga ostavite kratko na sobnoj temperaturi.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g mljevene junetine
  • 100 g tosta ili kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 150 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • sol, papar, mažuran, timijan
  • 50 ml maslinovog ulja
  • Umak:
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 g ribanog parmezana
  • sol, muškatni oraščić
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Vino Kalazić Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mljevena junetina

Ribani sir SPAR, 40g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Toast DESPAR, 330g

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...