Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Orada na postelji od povrća

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Očistite oradu i dobro je obrišite. Začinite je iznutra i izvana prstohvatom soli i papra. Trbušnu šupljinu joj napunite usitnjenim peršinom i češnjakom. Zakuhajte vodu i u njoj lagano prokuhajte svježu rajčicu. Odstranite joj kožicu, odstranite sjemenke i narežite na kockice. Očišćene tikvice narežite na ploške. Dobro operite i narežite limun na ploške.
  2. Zagrijte tavu i na 2 žlice maslinova ulja popržite crveni luk narezan na kockice. Nauljite vatrostalnu zdjelu i u nju položite preprženi luk te na njega rasporedite slojeve rajčice, paprike, tikvica i kriški limuna. Poklopite zdjelu i stavite peći 10 minuta u zagrijanu pećnicu. Izvadite zdjelu iz pećnice te na postelju od povrća stavite pripremljene orade. Zalijte ih vinom te pospite majčinom dušicom, bosiljkom i lovorovim listom. Sve lagano popaprite, poklopite i pecite još 20 minuta. Pred kraj pečenja možete skinuti poklopac da se orada lagano zapeče. Oradu poslužite uz pečeno povrće i rashlaeno bijelo vino.

 

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 svježe orade od 500g
  • 2 zrele rajčice
  • 1 vezica peršina
  • 1 limun
  • 200g tikvica
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 svježa crvena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 dcl bijelog suhog vina (malvazija)
  • 1 grančica svježe majčine dušice
  • 1 svežanj bosiljka
  • 1 lovorov list

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Bio luk Natur*pur, paket

Bio paprika crvena Natur*pur

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Orada

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...