Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Pačja prsa s narančom i medom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Očistite i isfiletirajte dvije naranče, a iz treće iscjedite sok. Probajte čistiti naranče iznad posude kako biste sačuvali sok koji će se tom prilikom iscjediti. Dodajte ga u čašu sa već prije iscjeđenim sokom od naranče.
  2. Pačja prsa dobro operite i posušite. Kožicu pačjih prsa zarežite nožem dijagonalno po dužini pazeći da ne zarežete meso. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi pa stavite peći pačja prsa na stranu sa kožom. Pecite 10 minuta da koža postane zlatna i hrskava pa okrenite na drugu stranu i pecite jos 8-10 minuta. Meso mora ostati sočno i ne smije se prepeći. Pečena prsa zamotajte u alu foliju pa ih ostavite u pećnicu zagrijanu na 100°C da se griju dok pripremate umak.
  3. Iscjedite masnoću koju je patka pustila prilikom pečenja a talog ostavite. Dodajte žlicu maslinova ulja, narančin sok, med, pola filetirane naranče, limunovu koricu i zeleni papar. Pirjajte na srednjoj vatri da se umak malo reducira. Dodajte žlicu džema i liker od naranče. Pustite da zakuha, smanjite vatru pa dodajte slatko vrhnje i kuhajte još 5 minuta. Posolite i popaprite umak po želji.
  4. Izvadite pačja prsa iz pećnice pa ih narežite na ploške debljine 15 mm. To morate raditi neposredno prije posluživanja da vam se iz prsa ne iscjedi sok jer će vam prsa postati žilava.
  5. Ploške prsa složite na tanjur. Prelijte ih umakom od naranče i dodatno ukrasite komadima filetirane naranče s malo naribane narančine kore. Za prilog možete poslužiti njoke ili krokete. Uz to odlično ide i salata od potočarke ili mladog radiča. Za vino prepopručamo rashlađeni Traminac.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 pačja prsa po cca 250g
  • 3 veće naranče (2 za filetiranje, 1 za sok)
  • 2 žlice meda
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 1 žlica korice od limuna
  • 1 žlica džema od naranče
  • 0,3 dcl likera od naranče
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio naranča Natur*pur

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...