Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pačja prsa sa kruškom i prokulicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Pačja prsa zarežemo po kožici cik-cak, pržimo na hladnom ulju polako dok kožica ne bude hrskava, okrenemo prsa te ih pržimo još 5 - 6 min. i sa druge strane. Pačja prsa završimo u pećnici na 90°C oko 20 min.
  2. Kruške ogulimo, prepolovimo i kuhamo u vodi sa malo soli šećera i cimeta dok ne omekani. Prokulice očistimo, prepolovimo i blanširamo u slanoj vodi 6 - 7 min., pustimo da se dobro ocijede na papiru. Prokulice završavamo na tavi na malo ulja na prerezanoj strani dok ne porumene, dodamo malo maslaca i začinimo. Od mrkve, šalota, timijana, češnjaka i pasate skuhamo umak, dodamo na kraju i konjak. Usitnimo štapnim mikserom i propasiramo, začinimo po volji paprom, solju i medom.
  3. Blanširane bademe tostiramo i nasjeckamo na krupno, pospemo po kuhanim kruškama te serviramo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • Pačja prsa dva komada
  • Kruška 3 komada
  • Prokulice 200 g,
  • Timijan
  • Rajčica pasata 50 ml
  • Crveni luk šalot 50 g
  • Mrkva 50 g
  • Blanširani bademi 50 g
  • Češnjak dva režnja
  • Konjak 50 ml
  • Cimet po želji
  • Šećer 50 g
  • Sol
  • Med 30 g
  • Papar
  • Maslac 100 g

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio mrkva Natur*pur

Kruška Natur*pur

Maslac S-BUDGET, 250g

Mlada patka

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...