Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena svinjetina s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Meso natrljajte solju i ostavite da se marinira preko noći. Očistite luk i mrkvu, narežite na četvrtine, češnjak ogulite, režnjeve ostavite cijele. Stavite u posudu za pečenje povrće i meso, podlijte bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom (pazite da folija ne dodiruje meso), pecite na 110 °C sat vremena.
  2. Nakon 30 minuta, kad je kožica nabubrila, maknite foliju, zarežite oštrim nožem kožicu u razmaku od oko 1,5 cm, kao na slici, pokrijte folijom i vratite u pećnicu. Drugi sat povisite temperaturu na 120 °C, nastavite peći pokriveno. Treći sat povisite temperaturu na 180 °C, maknite foliju i zapecite meso do željene boje.​

Savjet: Ovo jelo možete probati pripremiti i s tamnim pivom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg svinjetine s kožom
  • 300 g crvenog luka
  • 300 g mrkve
  • 6 – 7 režnjeva češnjaka
  • 300 ml bijelog vina
  • 20 g soli

Vino Kutjevačka Graševina

Vinarija Kutjevo
0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Svinjski kare s kožom

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...