Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Penne s junetinom i povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Stavite vodu za penne na vatru.
  2. Rajčice zarežite na vrhu u križ, ubacite u kipuću vodu, kratko blanširajte, izvadite i ogulite, odstranite srčiku i pulpu. U istu vodu ubacite penne, posolite i kuhajte 10 minuta.
  3. Meso posolite s obje strane i ispecite na malo ulja u gril tavi. U usijanu wok tavu ubacite na malo ulja papriku narezanu na trake, zatim ploške luka, dodajte još malo ulja, zatim šampinjone, nagnječen režanj češnjaka i na kraju rajčicu, začinite solju i paprom, ugasite vatru. Penne ocijedite, dodajte u wok, pospite sitno sjeckanim peršinom, okrenite.
  4. Meso narežite i ubacite u wok. Poslužite ukrašeno listićem peršina.

SAVJET: Povrće nemojte dugo pirjati na woku, treba ostati hrskavo. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g penna
  • 500 g maturiranog goveđeg ramsteka
  • 100 g ljubičastog luka
  • 200 g paprike
  • 1 – 2 režnja češnjaka
  • 100 g šampinjona
  • 200 g rajčice
  • 50 ml maslinovog ulja
  • Sol, papar
  • 2 – 3 grančice peršina

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Juneći ramsteak, leđa

Ljubičasti luk

Penne Rigate DESPAR, 500g

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...