Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileći fricassee s graškom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Piletinu narežite na komade, posolite, kratko zapecite na maslinovom ulju.
  2. Stavite meso sa strane i u istu tavu dodajte sjeckani luk i pirjajte uz dodatak 20 – 30 g maslaca.
  3. Kad luk omekša, dodajte meso i nastavite dalje pirjati. Posebno na maslacu svijetlo popržite brašno, podlijte temeljcem, miješajte da se ne naprave grudice, prokuhajte, dodajte vrhnje i zagrijte samo do vrenja.
  4. Prelijte preko mesa, prokuhajte. Grašak skuhajte u malo vode kojoj ste dodali prstohvat soli i šećera.
  5. Rižu skuhajte u slanoj vodi. Rižu prelijte mesom, dodajte grašak, dekorirajte listićima peršina i poslužite.

SAVJET: Ukoliko niste ljubitelj vrhnja za kuhanje, upotrijebite nezaslađeno slatko vrhnje. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g pilećeg filea
  • 60 g glatkog brašna
  • 40 g maslaca
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 g crvenog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 20 – 30 g maslaca

Sastojci za prilog:

  • 400 g graška
  • 300 g riže
  • 2 grančice peršina
  • Sol

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Grašak Natur*pur, 300g

Pileći file S-BUDGET

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...