Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Piletina s povrćem u slatko kiselom umaku

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Prvo dobro operite pa posušite pileća prsa. Narežite ih na kocke od cca 3 cm. Sve sastojke za marinadu stavite u dublju zdjelu pa ih pomješajte skupa s kockicama piletine. Stavite sve marinirati na pola sata dok pripremite umak. Prije pripreme umaka očistite i krupnije narežite crveni luk. Dobro operite i narežite na krupno crvenu i zelenu papriku. Ogulite mrkvu pa je narežite na tanke kolutiće. Odložite povrće sa strane dok ne pripremite umak.
  2. Za pripremu umaka uzmite tavu pa u njoj lagano zagrijte rižin ocat. Dodajte sojin umak i šećer. Sve lagano miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a umak postane gust i ljepljiv. Odložite umak sa strane da se ohladi. 
  3. U zagrijanoj dubljoj ili wok tavi zagrijte 3 žlice ulja pa na njemu popržite kockice piletine dok ne postanu zlatno-smeđe. Maknite ih s vatre te odložite sa strane. Obrišite tavu pa na preostaloj masnoći lagano pržite sitno sjeckani češnjak i naribani đumbir svega minutu dok lagano ne zamirišu. Dodajte narezani luk i papriku pa ih pržite nekoliko minuta dok lagano ne omekšaju. Dodajte meso pa sve još pržite nekoliko minuta. Na kraju dodajte sezamovo ulje i umak pa sve lagano promješajte. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom i poslužite toplo s kuhanom basmati rižom.

Vrijeme pripreme: 45 minuta + vrijeme mariniranja

 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g pilećih prsa bez kože
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 zelena i 1 crvena paprika
  • 2 srednje mrkve
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 cm oguljenog đumbira
  • 5 žlica biljnog ulja
  • 1 stabljika mladog luka
  • 1 čajna žlica sezamova ulja
  • sol
  • kuhana basmati riža za prilog

za marinadu:

  • 2 čajne žlice sojina umaka
  • 1 čajna žlica rižina vina
  • malo sezamova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

za umak:

  • 8 žlica rižinog octa
  • 4 žlice šećera
  • 2 čajne žlice sojina umaka
  • 6 žlica kečapa

Vino Traminac

Iločki podrumi
0,75L

Temp. serviranja:
9-11ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Crvena paprika

Mladi luk

Pileća prsa bez kože S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Biljno ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...