Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Rižoto od kozica i graška

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zagrijte litru povrtnog temeljca. U dubljoj tavi ili posudi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckani crveni luk, češnjak i celer. Lagano pirjajte oko 5 minuta dok povrće malo ne omekša.
  2. Dodajte rižu i malo pojačajte vatru. Miješajte rižu oko minute dok ne postane staklasta i ravnomjerno se obloži masnoćom. Dodajte vino i nastavite mješati dok vino ne ispari a ostane samo njegova slatkasta aroma.
  3. Nakon što je riža upila vino, dodajte vrući temeljac tek toliko da prekrije rižu. Posolite rižu i nastavite tako dodavati temeljac lagano miješajući sve dok riža ne bude skoro kuhana. Na pola kuhanja rižota dodajte mladi grašak i nastavite podljevati temeljcem.
  4. Paralelno s kuhanjem riže u maloj posudi prodinstajte polovicu graška na pola pripremljenog maslaca uz dodatak malo temeljca. Kuhajte dok grašak ne omekša i postane kašast. Zgnječite ga vilicom i od njega napravite pesto
  5. U tavi na maslacu lagano prepržite repove kozica. Kad je riža skoro kuhana, dodajte joj prepržene repove kozica i pesto od graška te kuhajte još 5 minuta.
  6. Na kraju kuhanja dodajte preostali maslac, sitno sjeckanu mentu i bosiljak uz dodatak malo soka iscjeđenog limuna te sve lagano promješajte. Popaprite i zalijte lagano ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Poslužite toplo uz čašu rashlađenog žutog muškata.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g riže Arborio ili Carnaroli
  • 1 lit. povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 oveća glavica crvenog luka
  • 1 sitno nasjeckani režanj češnjaka
  • 1 stabljika celera (sitno nasjeckanog)
  • 150 ml suhog slatkog bijelog vina (Muškat)
  • 100 g maslaca
  • 100 g svježe naribanog parmezana
  • 250 g svježeg ili smrznutog graška
  • 350 g očišćenih repova kozica
  • sok od 1 limuna
  • žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
  • žlica nasjeckane svježe mente
  • svježe mljeveni crni papar
  • morska sol

Vino Prodan Muškat žuti


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Grašak Natur*pur, 300g

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

SPAR PREMIUM divovske kozice, 500g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...