Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Srneći vrat s borovnicama, ljutikom i crnim vinom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Prije pripreme jela dobro operite i posušite srneći vrat. Očistite ga od masnoće. U mužaru istucite klekove bobice, listiće svježeg timijana, sol i papar. Dodajte 3 mlaza maslinova ulja pa srnetinu dobro premažite pripremljenom marinadom. Ostavite meso da se marinira preko noći u hladnjaku.
  2. Zagrijte veliku tavu pa u njoj na par žlica maslinova ulja prepržite srneći vrat sa svih strana. Okrećite ga svakih minutu kako bi se meso ravnomjerno ispeklo. Pecite ga maksimalno 15 minuta, ovisno o veličini vrata. Nakon pečenja meso izvadite na tanjur da “odmori” 5 minuta. Prekrijte ga aluminijskom folijom. U međuvremenu zakuhajte vodu pa na lonac stavite cjedilo. U njega stavite oprane i očišćene cvjetove brokule da se lagano kuhaju na pari.
  3. Smanjite plamen ispod tave u kojoj ste pekli srnetinu pa ulijte žlicu maslinova ulja. Dodajte usitnjeni češnjak i ljutiku te pržite par minuta da povrće postane staklasto. Ulijte vino, pojačajte plamen pa kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola. Dodajte na kraju borovnice pa kuhajte još 5 minuta. Ugasite plamen pa dodajte maslac. Promješajte ili protresite tavu kako bi se maslac povezao sa umakom. Posolite i popaprite po želji.
  4. Srnetinu narežite na 2 cm debele komade i poslužite s brokulom kuhanom na pari prelivenom sa slasnim umakom od crnog vina i borovnica. Uz ovo jelo će izvrsno pasati crno vino Shiraz ili Cabernet Sauvignon.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800g srnećeg vrata (očišćenog od masnoće)
  • 1 žlica listova svježe majčine dušice
  • 6 sušenih klekovih bobica
  • 4 ljutike (oguljene i tanko narezane)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čaša suhog crnog vina
  • 200g svježih borovnica
  • 100g maslaca
  • sol i svježe mljeveni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 600g cvjetova brokule

Vino Degrassi Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio brokula Natur*pur

Bio češnjak Natur*pur

Maslac SPAR free from, 250g

Smrznute borovnice SPAR, 250g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...