Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svinjetina u umaku s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

75 min
  1. Meso narežite na kocke, posolite i uvaljajte u brašno. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Zagrijte mast, zapecite kocke mesa sa svih strana, odložite sa strane. U istu posudu dodajte sjeckani luk i na laganoj vatri pirjajte 30 minuta.
  2. Dodajte češnjak i mljevenu papriku, kratko popržite, vratite kocke mesa, podlijte vinom, kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Svježu papriku očistite, narežite na trake i popecite u tavi na maslinovom ulju, na kraju posolite.
  3. Dodajte papriku u umak, prokuhajte, maknite s vatre i pospite sitno sjeckanim koprom.
  4. Raspodijelite u tanjure, dekorirajte listićima svježeg špinata i reduciranim acetom balsamicom, poslužite.

Savjet: Odaberite bijeli Sauvignon ako želite naglasiti začinske arome jela.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g svinjetine od buta
  • 500 g crvenog luka
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • 500 g svježe crvene paprike
  • 10 g kopra
  • 50 g svinjske masti
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 g mljevene paprike
  • 40 g oštrog brašna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 16 g soli
  • 20 ml aceta balsamica
  • 40 g špinata

Vino Daruvar Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio luk Natur*pur, paket

Bio paprika crvena Natur*pur

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Rezani špinat S-BUDGET, 400g

Svinjski but BK

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...