Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ćevapi s đuvečom, ajvarom i lukom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Mljeveno meso začinite solju, paprom i češnjakom u granulama, promiješajte i dodajte mineralnu vodu trećinu po trećinu stalno miješajući.
  2. Meso ostavite desetak minuta da se prožme, ponovo premijesite i oblikujte ćevape.
  3. Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte sjeckanu papriku, zatim sitno sjeckani češnjak, kockice patlidžana i rajčice, nastavite pirjati, začinite solju i paprom.
  4. Rižu kuhajte u slanoj vodi dok nije gotovo kuhana, a zatim zajedno s graškom dodajte u pirjano povrće i prokuhajte još 2 – 3 minute.
  5. Ćevape pecite na grilu na laganoj vatri, polako okrećući.
  6. Uz ćevape poslužite ajvar, kriške rajčice, ploške ljubičastog luka i đuveč.

Savjet:

Koristite mljeveno meso po izboru, samo pripazite da ne bude previše krto. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 900 g mljevenog mesa
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 g češnjaka u granulama
  • sol
  • papar

Đuveč:

  • 150 g crvenog luka
  • 200 g svježe paprike
  • 200 g rajčice
  • 200 g patlidžana
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g graška
  • sol
  • papar
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 200 g riže
  • 150 g ljubičastog luka
  • 200 g rajčice
  • 150 g ajvara

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Češnjak

Grašak Natur*pur, 300g

Ljubičasti luk

Mineralna voda DESPAR, 1,5L

Mljeveno meso

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Začin češnjak SPAR

Rajčica

Paprika 3 boje

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...