Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Buzara od dagnji na novi način

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Zagrijte široku posudu debelog dna pa u vrelu posudu dodajte dagnje, pokapajte s par kapi ulja, poklopite, povremeno tresite posudu dok se školjke ne otvore. Otvorite dagnje i izvadite meso.
  2. Ako su školjke pustile morsku vodu, sačuvajte ju pa time aromatizirajte šalšu. Nasjeckajte crveni luk i pirjajte na maslinovom ulju oko 30 minuta. U međuvremenu zarežite svježu rajčicu na vrhu u križ, prokuhajte 2 – 3 minute pa kad se kožica počne odvajati ogulite, odvojite srčiku i narežite na kockice. Na luk dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice i kratko prokuhajte.
  3. Zatim dodajte usitnjene pelate, morsku vodu od dagnji, začinite prstohvatom šećera i po potrebi solju, kuhajte na laganoj vatri da tekućina reducira. Izaberite polovicu školjki, u svaku stavite žlicu šalše, stavite meso školjke i slažite u lim za pečenje. Stavite u pećnicu na 180 °C pet minuta. Prije posluživanja pokapajte maslinovim uljem i obilato pospite peršinom.

Savjet: Dagnje možete otvoriti i na klasičan način kuhanjem. Stavite ih u široku plitku posudu na srednje jaku vatru i kuhajte poklopljene dok se ne otvore.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 kg dagnji
  • 100 ml maslinovog ulja

Šalša:

  • 200 g crvenog luka
  • 300 g svježe rajčice (volovsko srce, šljivar, jabučar)
  • 400 g pelata
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, šećer
  • 1 vezica peršinovog lišća 

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Dagnje na ledu

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...