Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lička janjetina

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Plećku razrežite na manje komade. Na dno posude stavite komade mesa, dodajte kocke krumpira, nasjeckani češnjak, a potom i kocke zelja, a po njima kocke luka. Malo posolite i dodajte zrna zgnječenog papra, zalijte vodom (tako da bude 1 cm iznad luka), poklopite i stavite na jaku vatru da zakipi, a potom na laganoj vatri kuhajte 1 sat. Nakon toga dodajte rajčicu, prokuhajte još 10 minuta i poslužite.

Savjet: Idealni komadi mesa za ovo jelo su plećka, vrat ili koljenica.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,5 kg janjeće plećke s rebrima
  • 400 g krumpira
  • 300 g luka
  • 300 g zelja
  • 50 g koncentrata rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar u zrnu

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Janjetina

Krumpir Natu*pur

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...