Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Paška janjetina u korici od otočkog bilja i paškog sira

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Mladi krumpir dobro operite, posolite i nauljite, pecite u limu na 180 °C oko 40 minuta.
  2. Bilje sitno nasjeckajte, dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiješajte. Dodajte maslinovog ulja koliko je potrebno da korica bude podatna da omotate meso. Mesu odstranite kosti, posolite i zapecite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana.
  3. Koricu istresite na prozirnu foliju, rukama oblikujte pravokutnik, položite meso i obložite ga koricu (pomoću folije), zamotajte čvrsto u foliju i odložite u hladnjak na sat vremena da se stegne.
  4. Odmotajte polako foliju, stavite u lim za pečenje i pecite na 180 °C 6 – 12 minuta – ovisno želite li da je meso pečeno slabo, srednje ili jako. Meso poslužite uz pečeni mladi krumpir.

Savjet: Ako maso pečete duže od 8 minuta, spustite temperaturu da korica ne potamni.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg janjećih leđa
  • Korica:
  • 150 g ribanog paškog sira
  • 100 g mljevenih badema
  • 200 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 150 g otopljenog maslaca
  • ružmarin, mažuran, majčina dušica, peršin – količine po želji
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 500 g mladog krumpira

Vino Zlatan Babić


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Janjetina

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Mladi krumpir

Mljeveni badem SPAR, 200g

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...