Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pohana svinjetina s prokulicom i kaprima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Svinjski laks kare stanjite batom, posolite i pohajte (najprije uvaljajte u brašno, zatim stavite u jaje, a potom uvaljajte u mrvice). Pržite na svinjskoj masti sa svake strane dok ne dobije zlatnožutu / smećkastu boju.
  2. Prokulice očistite, narežite na četvrtine i stavite kuhati u vrlo malo vode (samo da voda pokrije dno posude), pa kuhajte 3 - 4 minute.
  3. Ako bude potrebno, odlijte višak vode, posolite i pouljite pa pržite na ulju dok se s jedne strane lagano ne zapeku.
  4. Kapre kratko popržite na maslinovu ulju. Pečeni pohanac poslužite uz prokulicu i kapre.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g svinjskog laks karea
  • 400 g prokulice
  • 100 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g krušnih mrvica
  • sol
  • 60 g kapara
  • 80 ml maslinova ulja
  • 80 g svinjske masti

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kapari DESPAR

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...