Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjeni patlidžani

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Nasjeckajte luk i pirjajte ga na 40 ml maslinova ulja, na laganoj vatri.
  2. U drugoj tavi na 40 ml ulja pržite meso, dio po dio, razdvajajte ga kuhačom da se ne stvaraju grudice i dodajte nasjeckani češnjak i spojite s lukom.
  3. Rajčicu na vrhu zarežite u križ, blanširajte je 1 - 2 minute, ogulite, narežite na kockice i dodajte na luk pa posolite i pirjajte još samo 5 minuta pa ostavite sa strane da se hladi. U ohlađeno umiješajte krušne mrvice.
  4. Patlidžane razrežite, ali ne do kraja, na 6 - 7 šnita, stavite ih u namašćenu posudu za pečenje, stavite između nadjev, pospite naribanim sirom i 10 minuta pecite na 180 °C. 

Savjet: Pržite manje količine mesa, dio po dio, pa ćete još više naglasiti njegov okus.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 patlidžana, svaki oko 250 g
  • 400 g mljevenog mesa
  • 200 g rajčica
  • 200 g crvenoga luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 g sira škripavca
  • 1 vezica peršina
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Mljeveno meso

Patlidžan

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...