Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Goveđi gulaš s povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Meso narežite na kocke veličine zalogaja, luk grubo narežite, češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Zagrijte u posudi mast, dodajte luk i pirjajte desetak minuta.
  2. Dodajte češnjak, mljevenu papriku, koncentrat rajčice i peršin, kratko popržite pa dodajte meso, podlijte vinom, kuhajte da alkohol reducira. Posolite, dodajte listove lovora, nastavite kuhati na laganoj vatri podlijevajući u više navrata temeljcem.
  3. U međuvremenu ogulite krumpir i mrkvu, krumpir narežite na kocke, mrkvu uzdužno prepolovite i narežite na ploške.
  4. Nakon 75 minuta kuhanja, kad je meso napola mekano, dodajte krumpir i mrkvu, podlijte temeljcem, nastavite kuhati još 30 minuta, dodajte grašak, preostali temeljac, začinite svježe mljevenim paprom i čilijem, kuhajte još 5 minuta. Provjerite okus i poslužite.

Savjet: Koncentrat rajčice dodajte na kraju kuhanja kako bi se meso što bolje raskuhalo.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g junetine od plećke
  • 800 g crvenog luka
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • 300 g mrkve
  • 400 g krumpira
  • 200 g graška
  • 20 g lista peršina
  • 2 listića lovora
  • 20 g soli
  • 1 g papra
  • 0,1 g čilija
  • 5 g mljevene crvene paprike
  • 30 g koncentrata rajčice
  • 200 ml crnog vina
  • 1 l goveđeg temeljca
  • 50 g svinjske masti

Vino Frajona Merlot Barrique


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Grašak Natur*pur, 300g

Juneća lopatica

Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g

Krumpir Natu*pur

Mrkva S-BUDGET, 500g

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...