Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Hrvatska kuhinja
/
Istra i primorje
Kuhana janjetina s povrćem
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
90 min
Kad kupujete janjetinu, zamolite mesara da vam da koju janjeću kost za temeljac.
Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i korijen peršina pa ih popržite na maslinovu ulju, dodajte nasjeckani češnjak pa ga kratko pržite, samo da zabijeli. Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari, a onda podlijte vodom i dodajte janjeće kosti, lišće peršina i zrna papra pa kuhajte 20 minuta.
Luk narežite na krupne komade i pržite ga na ulju na jakoj vatri, dodajte posoljene komade mesa (zamolite mesara da nareže plećku na manje komade) pa ih pržite 1 - 2 minute. Potom dodajte češnjak narezan na listiće, komade paprike i rajčice, krumpir i mrkvu narezanu na ploške, podlijte temeljcem da sve bude njime prekriveno i pirjajte sat vremena na laganoj vatri, uz postupno podlijevanje temeljcem. Kušajte jelo, začinite ga solju i paprom ako bude potrebno, pospite kosanim peršinom i poslužite.
Sastojci
Za
4
osobe
1,2 kg janjeće plećke
150 - 200 g crvenog luka
3 češnja češnjaka
200 g mrkve
300 g paprike
300 g rajčice
150 g krumpira
1 list lovora
1 vezica peršina
50 ml maslinova ulja
sol i papar
1,2 l mesnog temeljca
Temeljac
:
50 g mrkve
80 g korijena celera
50 g korijena peršina
50 g lista peršina
100 g crvenog luka
1 češanj češnjaka
40 ml maslinova ulja
80 ml bijelog vina
2 - 3 zrna papra
janjeće kosti
Vino Frajona Merlot Barrique
0,75L
Temp. serviranja:
16-18ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio češnjak Natur*pur
Bio mrkva Natur*pur
Bio paprika crvena Natur*pur
Bio rajčica grapolo Natur*pur
Celer
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji