Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kuhana janjetina s povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Kad kupujete janjetinu, zamolite mesara da vam da koju janjeću kost za temeljac.
  2. Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i korijen peršina pa ih popržite na maslinovu ulju, dodajte nasjeckani češnjak pa ga kratko pržite, samo da zabijeli. Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari, a onda podlijte vodom i dodajte janjeće kosti, lišće peršina i zrna papra pa kuhajte 20 minuta.
  3. Luk narežite na krupne komade i pržite ga na ulju na jakoj vatri, dodajte posoljene komade mesa (zamolite mesara da nareže plećku na manje komade) pa ih pržite 1 - 2 minute. Potom dodajte češnjak narezan na listiće, komade paprike i rajčice, krumpir i mrkvu narezanu na ploške, podlijte temeljcem da sve bude njime prekriveno i pirjajte sat vremena na laganoj vatri, uz postupno podlijevanje temeljcem. Kušajte jelo, začinite ga solju i paprom ako bude potrebno, pospite kosanim peršinom i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg janjeće plećke
  • 150 - 200 g crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 g mrkve
  • 300 g paprike
  • 300 g rajčice
  • 150 g krumpira
  • 1 list lovora
  • 1 vezica peršina
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol i papar
  • 1,2 l mesnog temeljca

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 ml maslinova ulja
  • 80 ml bijelog vina
  • 2 - 3 zrna papra
  • janjeće kosti 

Vino Frajona Merlot Barrique


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Bio paprika crvena Natur*pur

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Celer

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...