Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Prženi morski pas s palentom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Zakuhajte vodu i mlijeko pa malo posolite i dodajte palentu. Miješajte i kuhajte 2 - 3 minute pa maknite s vatre, a potom umiješajte listiće ledenog maslaca i sitno nasjeckane masline.
  2. Pršut narežite na trakice i pecite ih 6 - 8 minuta u tavi ili u pećnici na 180 °C da dobijete čips. Ako imate čiste filete morskoga psa, samo ih posolite, a ako je uz filete i kost, odstranite je. Filete pržite na maslinovu ulju s obje strane.
  3. Na tanjur stavite okrugli, prstenasti kalup pa žlicom zagrabite palentu i napunite ga te poravnajte površinu. Maknite prsten pa dodajte rikolu, zatim komad ribe, pa čips od pršuta, a po njemu komad ribe, pa opet čips od pršuta, a potom malo zelenja i krišku limete na vrh. Poslužite uz mini rajčice.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g mesa morskog psa
  • 150 g palente
  • 50 ml mlijeka
  • 400 ml vode
  • 60 g ledenog maslaca
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 80 g malih listova rikole
  • 120 g pršuta
  • 80 ml maslinova ulja
  • 1 limeta
  • 100 g mini rajčica
  • sol

Vino Kalazić Pinot crni


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

Instant palenta SPAR, 500g

Limeta

SPAR PREMIUM istarski pršut, 100g

Trajno mlijeko S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...