Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kokoš u šugu s pomamama, paprikom, maslinama i lukom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Sitno sjeckani crveni luk pirjajte na maslinovom ulju 10 minuta, dodajte ribanu mrkvu i zajedno pirjajte još 20 minuta.
  2. U međuvremenu narežite pile, posolite i pustite da se marinira. Svježe rajčice na vrhu zarežite u križ, ubacite u kipuću vodu, izvadite, ogulite kožu, odstranite srčiku, narežite na kocke, dodajte na luk i pirjajte 10 minuta, dodajte pelate, začinite solju i paprom i kuhajte 10 minuta, usitnite štapnim mikserom.
  3. Na malo maslinovog ulja u tavi zapecite meso sa svih strana zajedno s prepolovljenom glavicom češnjaka.
  4. Meso i češnjak prebacite u posudu za pečenje, a u istu tavu ubacite luk narezan na ploške i pirjajte 10 minuta. U posudu za pečenje dodajte luk, kriške paprike, masline. Prelijte umakom od rajčice, dodajte list lovora, pokapajte preostalim maslinovim uljem i pecite u pećnici na 180 °C 25 minuta.

SAVJET: Šećer nije potrebno dodavati u šalšu ukoliko su rajčice dovoljno zrele i vrijeme kuhanja dovoljno dugo. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 pile oko 1,8 kg
  • 100 – 150 g crvenog luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 300 g paprike
  • 100 g maslina bez koštica
  • 60 ml maslinovog ulja
  • Sol, papar po želji
  • 1 list lovora

Sastojci za umak:

  • 200 g rajčice (zara, grapolo)
  • 200 g pelata
  • 200 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 40 ml maslinovog ulja
  • Sol, šećer

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Crvena paprika

Grill pile S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...