Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Buncek s keljem i raštikom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Bunceke nasolite večer prije pripreme jela. Na dan pripreme stavite ih u posudu za pečenje, poklopite i pecite dva sata na 140 °C. Nakon jednog sata pečenja podlijte ih s pola količine temeljca, okrenite ih, poklopite i nastavite peći. Nakon dva sata pečenja i dva podlijevanja, otklopite i pecite na 200 - 220 °C dok meso ne dobije lijepu boju.
  2. U međuvremenu očistite i skuhajte kelj i raštiku, začinite ih sitno nasjeckanim češnjakom, solju, paprom i maslinovim uljem. Pečeni buncek poslužite uz kelj i raštiku.

Savjet: Pečenjem na niskoj temperaturi meso će zadržati sočnost, a kožica će mu nabubriti i omekšati. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 svježa bunceka
  • 200 ml mesnoga temeljca
  • 350 g kelja
  • 400 g raštike
  • 2 češnja češnjaka
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol i papar

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kelj

Buncek (koljenica)

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...