Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svinjski medaljoni u umaku od zelenog papra

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Meso očistite od masnoće i žilica, narežite na medaljone. Svaki medaljon posolite i s jedne strane uvaljajte u brašno. Medaljone pecite na maslacu u tavi najprije na strani brašna 3 minute, okrenite i pecite još 3 minute.
  2. Prebacite medaljone u lim za pečenje i ispecite na 180 °C do kraja, maksimalno  još 5 – 6 minuta. U tavu dodajte zeleni papar, podlijte vinom, kuhajte da vino reducira, dodajte vrhnje, posolite i prokuhajte. Krumpir ogulite, narežite na kriške i pecite u dubokoj masnoći.
  3. U tanjur stavite najprije malo umaka, dodajte tri medaljona, sa strane stavite pečeni krumpir, dodajte na meso još malo umaka i poslužite.

Savjet: Po želji umak možete dodatno zgusnuti dodavanjem malo škroba.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg svinjskog lungića
  • sol
  • 250 – 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g brašna
  • 40 g zelenog papra u salamuri
  • 40 g maslaca
  • 100 ml bijelog vina
  • 800 g krumpira
  • 200 – 300 ml suncokretovog ulja

Vino Antunović Zeleni Silvanac


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Krumpir Natu*pur

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Svinjski kare

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...