Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lički tanjur

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Meso posolite i pustite da se prožme desetak minuta.
  2. Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi.
  3. Škripavac narežite na ploške debljine 5 – 7 mm, nasjeckajte luk.
  4. Zagrijte gusanu tavu, dodajte mast i zapecite meso sa svake strane 1 minutu pa sve zajedno stavite u pećnicu i pecite još 6 minuta na 210 °C.
  5. Meso izvadite, a tavu vratite na štednjak.
  6. U drugoj tavi karamelizirajte šećer, podlijte vinom, pustite da se karamel otopi pa onda sve prelijte u gusanu tavu gdje je umak od pečenja i reducirajte do željene gustoće.
  7. Na maslacu kratko popržite luk samo da uvene pa dodajte ocijeđeni krumpir, dobro promiješajte, posolite.
  8. Na ulju popecite ploške škripavca.
  9. Narežite meso.
  10. U tanjur stavite žlicu umaka i razmažite ga žlicom u tankom sloju po tanjuru.
  11. U sredinu stavite krumpir, na krumpir hrpicu baby špinata, pa meso.
  12. Na meso položite dvije ploške škripavca, ukrasite listićem peršina i cvijetom maćuhice, pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

Savjet:

Reduciranjem umaka, odnosno duljim isparavanjem tekućine dobiva se gušća tekstura i koncentriraniji okus. Proces možete ubrzati i dodatkom malo gustina razmućenog u žlici hladne vode.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g krumpira
  • 100 g crvenog luka
  • 40 g maslaca
  • 100 g baby špinata
  • 800 g otkoštenog janjećeg hrpta
  • 40 g svinjske masti
  • 200 g ličkog škripavca
  • 30 ml ulja za pečenje škripavca
  • sol
  • listići peršina
  • cvjetići maćuhica

Redukcija pečenja:

  • 20 g šećera
  • 100 ml vina – Babić, plavac

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Janjetina - bijela daska

Mladi krumpir

Salata baby špinat SPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...