Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lignje s povrćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Lignje očistite, razrežite s obje strane, ogulite kožicu i kratko popržite na malo maslinovog ulja (1 minutu), posolite.
  2. Rajčice i tikvice operite i narežite na ploške. U posudu za pečenje slažite ploške rajčica, na njih dodajte plošku, dvije tikvica, zatim stavite lignje, pokapajte uljem i zapecite u pećnici na 200 °C 5 – 6 minuta.
  3. Sitno sjeckajte češnjak, peršin i po želji ljutu papričicu, izmiješajte, pa dodajte  na lignje, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.

Savjet: Kod pečenja liganja morate biti oprezni, predugim pečenjem na srednjoj vatri, ostat će žilave. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g liganja
  • 400 g rajčica
  • 400 g tikvica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 – 3 režnja češnjaka
  • 2 – 3 grančice peršina
  • 1 ljuta papričica
  • sol

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Češnjak

Lignja

Peršin

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...