Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Oslić s povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Ako u SPAR ribarnici nabavljate svježeg oslića, odvojite glavu i filetirajte. Ako imate smrznutog oslića bez glave, odstranite središnju kost, ostavite kožu. Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine 2 x 2 cm, stavite kuhati u slanu vodu.
  2. Tikvice narežite na kocke jednake veličine i dodajte krumpiru 5 minuta prije kraja kuhanja. Na malo maslinovog ulja popržite papriku narezanu na kocke, nakon 2 – 3 minute dodajte kocke patlidžana, posolite.
  3. Ribu posolite s obje strane i najprije pecite na strani kože 3 minute, zatim okrenite i pecite još 3 minute na drugoj strani.
  4. Krumpir i tikvicu ocijedite i dodajte u tavu s paprikom i patlidžanom, promiješajte.
  5. Na tanjur stavite povrće i ribu, pospite sitno kosanim peršinom, začinite svježe mljevenim paprom, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

SAVJET: Umjesto oslića možete koristiti oradu ili brancin.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg oslića s kožom

Sastojci za prilog:

  • 300 g krumpira
  • 300 g tikvica
  • 200 g patlidžana
  • 150 g paprike
  • 1 – 2 grančice peršina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • Sol, papar
  • 4 listića bosiljka

Vino Zlatna Vrbnička Žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak

Mladi krumpir

Oslić bez glave S-BUDGET, 1kg

Patlidžan

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...