Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena janjeća koljenica

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

3

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Odvojite listiće svježeg ružmarina, mažurana i majčine dušice, nasjeckajte ih i blendajte s 30 g soli. Začinsku sol utrljajte u meso i ostavite sa strane da se meso prožme. Stavite koljenice u posudu za pečenje, prelijte uljem, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C . Nakon 30 minuta pečenja meso okrenite, pecite još 30 minuta, okrenite i nastavite peći do željene boje još 15 – 30 minuta. Prije posluživanja koljenice prelijte umakom od pečenja i pospite sjeckanim peršinom.

Savjet: Ako želite još sočniju i mekaniju varijantu, meso pecite u poklopljenom pekaču. ​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 kg janjećih koljenica
  • 5 g mažurana
  • 5 g majčine dušice
  • 10 g ružmarina
  • 30 g soli
  • 10 g peršinovog lista
  • 60 ml ulja

Vino Degrassi Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Janjetina

Peršin

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Začin ružmarin SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...