Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečena piletina s češnjakom, narančom i brusnicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Pileće zabatke posolite i ostavite desetak minuta da se meso prožme. Češnjaku odstranite suhe vanjske listove, glavicu uzdužno prepolovite. Naranču narežite na ploške. Zapecite meso na ugrijanoj tavi najprije na strani kože, zatim okrenite. U posudu za pečenje stavite 2 – 3 grančice majčine dušice, na njih stavite meso, polovice češnjaka, prelijte masnoćom iz tave i pecite na 180 °C oko 40 minuta. U istu tavu stavite ploške naranče, dodajte vruće meso iz pećnice, brusnice, pospite sjeckanim listićima majčine dušice i poslužite.

Savjet: S mesom, pogotovo pečenim, jako dobro se slaže i timijan. Koristite kako svježe grančice tako i sušeni ili mljeveni timijan.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg pilećih zabataka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 naranča
  • 80 g svježih brusnica
  • 16 g majčine dušice
  • 16 g soli

Vino Erdutski Rajnski Rizling


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio naranča Natur*pur

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...