Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni pileći bataci

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Ogulite krumpir pa ga narežite na kriške. Šampinjone dobro obrišite od nečistoće pa ih narežite na pola. Crveni luk očistite i narežite na listiće. Cherry rajčice operite pa nasjecite na pola. Stavite sve sastojke u veću zdjelu. Dodajte 3 žlice maslinova ulja, te pola količine pripremljenih začina: mljevene paprika, sušenog origana i mljevene čili papričice. Posolite, popaprite pa sve dobro promješajte.
  2. U manjoj posudi pomješajte brašno sa preostalom količinom začina. S dobivenom smjesom dobro utrljajte pileće batake koje ste prethodno dobro posolili. Zagrijte pećnicu na 200°C pa u nju stavite grijati lim za pečenje. Dok se lim grije, vi u dubljoj tavi zagrijte žlicu maslinova pa na njemu lagano prepecite začinjene pileće batake.
  3. Izvadite lim iz pećnice pa na dno lima stavite začinjeno povrće (krumpir, gljive, luk i mini rajčice). Na povrće posložite lagano prepečene pileće batake. Pecite u zagrijanoj pećnici cca 45-60 minuta dok bataci ne budu pečeni, a krumpiri zlatno žute boje. Hrskave i začinjene batake i povrće poslužite sa zelenom salatom. Uz ovo jelo poslužite rashlađeni sivi Pinot.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 pilećih bataka
  • 500g krumpira
  • 200g šampinjona
  • 150g cherry rajčica
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 1 žličica dimljene mljevene paprike
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušenog mljevenog čilija
  • 3 žlice glatkog brašna
  • sol i svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Krumpir Natu*pur

Pileći batak/zabatak S-BUDGET

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...