Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni svinjski hrbat s umakom od gljiva

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Meso posolite i pustite da se marinira 2 sata. Pecite na svinjskoj masti na 180 °C oko 90 minuta. 
  2. U međuvremenu sitno narežite luk i popržite na maslacu do zlatnožute boje, zatim dodajte narezane bukovače, nastavite pirjati, dodajte šampinjone, začinite solju i paprom i pirjajte desetak minuta.
  3. Odvojite 50 ml temeljca, a preostalim podlijte gljive, prokuhajte pa dodajte vrhnje za kuhanje.
  4. Razmutite škrob i 50 ml temeljca i stalno miješajući dodajte u umak, prokuhajte, probajte i po potrebi začinite.
  5. Umak prelijte preko mesa, dodajte listiće kadulje i poslužite.

SAVJET: Aromu gljiva pojačajte dodavanjem suhih vrganja u prahu u umak. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg svinjskog hrpta bez kosti
  • Sol
  • 50 g svinjske masti

Sastojci za umak:

  • 150 g šampinjona
  • 150 g bukovača
  • 50 g maslaca
  • 200 g crvenog luka
  • 10 g škrobnog brašna
  • 200 ml mesnog temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar
  • 4 – 5 listića svježe kadulje

Vino Križevci Graševina Barrique


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bukovače

Crni papar SPAR, 50g

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Svinjski file

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...