Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od hobotnice s krumpirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zamrznutu hobotnicu skuhajte u zavreloj vodi dok nije mekana na najdebljem dijelu. U drugu posudu istovremeno u dobro posoljenu vodu stavite kuhati krumpir u ljusci pa ga kuhajte dok na bude mekan ali pazite da vam se ne raspadne. Kada su hobotnica i krumpir kuhani ocijedite vodu i pustite da se ohlade.
  2. Krakove hobotnicu izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice. Crveni luk izrežite na što tanje listiće, a češnjak nasjeckajte na sitno.
  3. Pomiješajte u zdjeli izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte cca 2 dcl kvalitetnog maslinova ulja, vinski ocat. Posolite i paparite po ukusu. Dobro promiješajte i na kraju dodajte 2 žlice sitno sjeckanog peršina i lagano još jedanput promiješajte.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 hobotnica cca 2,5 kg
  • 1 kg  krumpira
  • 1 veći crveni luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 dcl maslinova ulja
  • vinski ocat
  • sol
  • papar
  • svježi peršin

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Hobotnica

Krumpir Natu*pur

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...