Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Svinjetina s toplom salatom od mahuna

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Meso narežite na četiri podjednaka komada. Sitno nasjeckajte listiće ružmarina i mažurana, pomiješajte sa solju i grubo mljevenim paprom. Natrljajte meso mješavinom začina i ostavite da se marinira 2-3 sata.
  2. Marinirano meso stavite u lim za pečenje, dodajte mast, pecite na 190 °C oko 40 minuta.
  3. Mahune skuhajte u slanoj vodi. Luk narežite i popecite na maslinovom ulju, posolite i dodajte ocijeđene mahune, promiješajte.
  4. Dodajte pečenu svinjetinu, začinite šarenim paprom, poslužite uz kriške limete.

Savjet: Ako nemate pri ruci svježih listića ružmarina i mažurana, poslužite se sušenim začinima koje prije toga malo zdrobite u mužaru. ​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg svinjske plećke bez kosti
  • sol, , svježe mljeveni papar, šareni papar u zrnu, ružmarin, mažuran
  • 40 g svinjske masti
  • 600 g zelenih mahuna
  • 150 g ljubičastog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 limeta
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Limeta

Ljubičasti luk

Svinjska lopatica

Zelene mahune S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...