Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Dalmatinska juha s dagnjama i kozicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Rajčicu na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi da se kožica odvoji od mesa, ogulite i narežite na kockice.
  2. U posudu ulijte pola količine maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 10 minuta, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko ga zabijelite pa dodajte kockice rajčice, kuhajte 1 – 2 minute, dodajte passatu i kad zakuha podlijte ribljim temeljcem i kratko prokuhajte.
  3. Uzmite široku posudu debelog dna, zagrijte je pa u nju ubacite kozice i dagnje, poklopite, protresite, kad dagnje počnu puštati sok dodajte maslinovo ulje.
  4. Kad se dagnje otvore podlijte bijelim vinom, pustite da kratko prokuha i dodajte sve iz prve posude, prokuhajte zajedno, pospite krušnim mrvicama do željene gustoće.
  5. Prije posluživanja pospite sjeckanim peršinom.

Savjet:

Na isti način pripremite i škampe.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g dagnji
  • 500 g kozica
  • 150 g crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 g svježe rajčice
  • 200 ml passata rajčice
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 400 ml ribljeg temeljca
  • 20 g krušnih mrvica
  • 3 – 4 grančice peršina
  • sol po potrebi

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Dagnje na ledu

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Peršin

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Kozice na ledu

Rajčica papeletto

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...