Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od bakalara i lososa

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Bakalar narežite na komade, a lososu odstranite kožu i kosti.
  2. Na maslinovom ulju popržite sjeckani luk, kockice mrkve, peršina i celera, zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite samo da zabijeli, podlijte bijelim vinom, kratko prokuhajte da alkohol ispari, podlijte vodom, dodajte kožu i riblje kosti, lišće peršina, 1 – 2 zrna papra i kuhajte 15 minuta.
  3. Procijedite, dodajte komade ribe, posolite i kuhajte 10 minuta.
  4. Dodajte kocke povrća (po želji mrkvu, celer, peršin), pospite sjeckanim listom celera i poslužite.

Savjet: 
Jelo obogatite dodatkom riže ili tjestenine za juhu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g svježeg bakalara
  • 600 g lososa
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 50 g korijena peršina + 50 g lista
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 80 ml bijelog vina
  • sol
  • zrna papra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Češnjak

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

File bakalara

File lososa

Peršin

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...