Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od povrća

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Rajčicu zarežite na vrhu u križ, kratko blanširajte da se kožica počne odvajati, ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, njeno meso narežite na kockice.
  2. Očistite papriku i narežite na kockice podjednake veličine kao i rajčicu. Mrkvu, celer i peršin narežite na ploške, korabu na kocke. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte da uvene, dodajte sjeckani češnjak, mrkvu, celer, peršin i korabu, kratko popržite, posolite i zalijte temeljcem.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta, dodajte kockice rajčice, paprike i grašak, nastavite kuhati još 5 minuta. Prije posluživanja dodajte u juhu grubo rezano lišće peršina.

Savjet: Birajte narančastu mrkvu jer će kuhanjem juhi dati zlatnu boju.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 150 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 300 g korabe
  • 200 g graška
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 150 g rajčice
  • 20 g lista peršina
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 17 g soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio paprika crvena Natur*pur

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Celer

Mrkva

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...