Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juha od rajčice sa sirom i pestom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Najprije napravite pesto. Narežite listiće bosiljka, ubacite u mužar, malo posolite. Gnječite, dodajte nagnječeni češnjak i pinjole, nastavite gnječiti, dodajte malo ulja i sitno ribani sir.
  2. Dodajte preostalo ulje u tankom mlazu dok ne dobijete gladak umak. Ako nemate mužar, miksajte štapnim mikserom.
  3. Na maslinovom ulju pržite grubo rezani crveni luk 10 minuta. Dodajte mrkvu narezanu na kolute i dalje pirjajte, posolite. Na luk dodajte listiće češnjaka i kratko zabijelite, dodajte koncentrat rajčice i upržite ga, zatim dodajte pelate, kuhajte i gnječite kuhačom 10 minuta, podlijte s malo temeljca, usitnite štapnim mikserom, dolijte temeljca do željene gustoće, prokuhajte, provjerite okus, po želji zasladite medom. Juhu prije posluživanja pospite mrvljenim sirom i pokapajte pestom od bosiljka.

Savjet: Napravite veću količinu pesta, pohranite ga u teglicu i prelijte maslinovim uljem te u nekoliko narednih dana iskoristite za pripremu ukusne tjestenine.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g pelata rajčice
  • 100 g koncentrata rajčice
  • 300 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • 15 g meda
  • 60 – 80 g Grana Padana

Pesto od bosiljka:

  • 40 g listova bosiljka
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g pinjola ili badema
  • 30 g sitno ribanog Grana Padana
  • 50 – 80 ml maslinovog ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio cvjetni med Natur*pur, 500g

Bio luk Natur*pur, 750g

Koncentrat rajčice S-BUDGET, 200g

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...