Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Krem juha od mrkve

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Očistite luk i mrkvu, luk nasjeckajte, a mrkvu narežite na kocke. Na maslinovom ulju pirjajte luk desetak minuta, dodajte kocke mrkve, miješajte i kratko popržite, dodajte listiće maslaca, podlijte temeljcem da je povrće pokriveno, miješajte da maslac emulgira, kuhajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući temeljcem.
  2. Kad je mrkva mekana, usitnite štapnim mikserom, posolite, dodajte temeljca do željene gustoće, prokuhajte. Završite vrhnjem za kuhanje, kuhajte 2 – 3 minute, provjerite okus. Prije posluživanja juhu pospite sjeckanim vlascem.

Savjet: Višak temeljca ostavite sa strane jer ćete njime razrijediti pregustu juhu prije dodavanja vrhnja, koje će ju zgusnuti.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300 g crvenog luka
  • 450 g žute mrkve
  • 450 g narančaste mrkve
  • 20 g vlasca
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 60 g maslaca
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 19 g soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Maslac Natur*pur, 250g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...